maanantai 24. helmikuuta 2014

Crazy, Sexy Cancer

Otsikko kuulostaa erikoiselta, eikös? Kyseessä on siis Kris Carrin tekemä dokumentti, jota hän alkoi tehdä saamansa syöpädiagnoosin jälkeen. Hänellä todettiin maksa- ja keuhkosyöpä 31-vuotiaana ja samalla hänelle kerrottiin, ettei siihen löydy parantavaa hoitoa. Niinpä Kris päätti ottaa ohjat omiin käsiin ja pohti sitä, mihin asioihin hän voisi itse vaikuttaa.. Vastauksena oli: "what you eat, drink and think". Nyt 10 vuotta diagnoosin jälkeen Kris voi hyvin, ja syöpäkasvaimet ovat kutistuneet näiden vuosien aikana. Ehkä jonain päivänä (toivottavasti!) hän on täysin terve.

Youtubesta löytyy jonkin verran materiaalia Kris Carrista, jos kiinnostusta löytyy:

Crazy, Sexy Cancer Documentary Trailer

ja

Kris Carr on cancer summit

Kris on myös kirjoittanut aiheesta useita kirjoja, hänen kotisivuiltaan löytyy lisätietoa:

http://kriscarr.com/

Nyt joku saattaa miettiä: "Miksi yhtäkkiä näin vakava aihe?". Ja ei, minulla ei ole (toistaiseksi) todettu syöpää. Mutta valitettavasti äitini sai syöpädiagnoosin pari viikkoa sitten. Rintasyöpä, 53-vuotiaana. Kirurgi kertoi vastaanotolla ikäviä tilastoja sairastumisesta. Tällä hetkellä joka 8. sairastuu Suomessa rintasyöpään ja ajatelkaa, joka 3. sairastuu johonkin syöpään elämänsä aikana. Aika karua tarinaa, sanoisin. Näiden faktojen valossa olen alkanut miettiä myös omaa ruokavaliotani. Ehkä olisi aika tehdä jotakin. Bikini Challenge on hyvä alku, mutta nyt olen alkanut kiinnostua myös paljon puhutusta raakaruoasta.

Pysyviä elämäntapamuutoksia tehdessä uskon siihen, että kaikkea ei kannata muuttaa kerralla. Muuten saattaa (itseni aika hyvin tuntien) käydä niin, että muutos tuntuu hyvältä muutaman viikon ja sitten sitä pikku hiljaa palaa vanhoihin totuttuihin rutiineihin. Niinpä lähestyn asiaa mini-muutosten kautta -> Eli enemmän vihanneksia ruokavalioon!Olen nyt viikon verran juonut kaksi vihersmoothieta joka päivä ja tarkoituksena on jatkaa, katsotaan millainen olo on kuukauden jälkeen..

Vihersmoothieen laitoin:

1 avokadon
1 kurkun
2 kourallista pinaattia
1 varren varsiselleriä (olisi voinut laittaa enemmänkin)
1 vihreän omenan
1-2 dl vettä

Lisäksi siihen kannattaa laittaa vähän sitruunanmehua, tekee smoothiesta raikkaan ja herkullisen :)

Tässä vielä yksi hyvä dokumentti terveellisemmästä elämästä:

Fat, sick and nearly dead

Uusi elämä, here I come!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti